Basket på det internationella planet

Att basket kanske inte är den största sporten som existerar i Sverige känner vi redan till, men ute på det internationella planet är det en helt annan sak, särskilt om du tittar i världens absolut största och mest framgångsrika basketland. Det är naturligtvis USA som vi talar om. Det är ingen tvekan inom denna sport att de är de största. Även om de inte alltid vinner när det kommer till världsmästerskap, och de har faktiskt varit så lågt som att åka ut redan på en sjätteplats. Det har dock ingen betydelse, för det är i detta land som de största inom basket har startat sin karriär, och det är fortfarande här som den ultimata eliten befinner sig.

basketball-557192_1280Nu är det naturligtvis inte bara i USA som det finns en kvalitativ basketelit. I detta fall kan vi bara gå till Europa, och kolla in alla fina klubbar och landslag som finns här. Här är det mycket Ryssland, Italien och Frankrike som gäller, och när vi ser till våra nordiska länder handlar det mest om Finland. När du ger dig ut på det internationella planet blir basket helt plötsligt mycket större och roligare. Här får du som verkligen gillar att titta på basket och följer denna sport ditt lystmäte mättat.

När du är intresserad av basket som sport och vill spela denna, är det naturligtvis ut på den internationella planen du vill. Detta är dock inte lätt, men det kan vara lite lättare än inom andra sporter. Detta för att basket inte är överrepresenterat som sport i Sverige, och det finns utrymme för utveckling inom denna sport. När du söker internationella basketnyheter är det bäst att söka på nätet, och en av de bästa platserna som du hittar detta på är FIBA Europe. Här hittar du information om alla olika länder, landslag och klubbar i Europa.