Basket i bakgrunden inom svensk sport

basket-821529_1280I Sverige finns det många olika sporter som vi är erkända inom, både på det lokala planet och på den internationella scenen. Då handlar det mycket om tennis, golf, fotboll, ishockey och handboll, men det finns även många andra sporter där vi med jämna mellanrum får fram ett proffs. Just när det gäller basket kanske denna sport ligger i bakgrunden inom svensk sport, då det inte ofta hörs något om internationella framgångar. Naturligtvis har vi många gånger varit representerade i EM, och några gånger har det blivit en medalj i juniorklasserna. Här är det mer att delta för de svenska lagen som är det som gäller, men det finns inget som säger att vi inte skulle kunna utvecklas inom sporten.

 

Egentligen är det konstigt att de svenska lagen inom basket inte når större framgångar. Vi svenskar är ett långt folk, som verkligen skulle kunna vara med och slåss om de bästa placeringarna. Vad det hela beror på vet ingen. Kanske är det själva intresset, och att det inte finns tillräckligt med pengar i sporten inom Sverige. Hur som helst är det en sport som det inte hörs mycket om, men det betyder inte att den inte finns. Här finns det naturligtvis även ett förbund som heter Svenska Basketförbundet, och olika organisationer som stöder sporten.

Tittar du noga på svensk basket hittar du även här många professionella lag som spelar i olika serier. Här finner du även Svenska Basketligan, som är den högsta serien inom svensk basket. Även om sporten inte är så synlig finns det ändå många som tittar på dessa matcher, och som är intresserade av denna sport. Något som också kan bidra till att svensk basket inte är så synlig är att den inte får särskilt mycket utrymme i media och TV i jämförelse med många andra sporter.