Att vara basketförälder

sport-858206_1280När du har en son eller dotter som gillar att spela basket eller någon annan sport kommer du att som förälder få vara med och stötta detta intresse och heja på dina barn när de ger sitt yttersta under en hård match. När det gäller basket handlar detta om att vara basketpappa och basketmamma. Många gånger kräver detta att lägga om sina planer och sitt liv för att kunna stötta detta intresse, och naturligtvis ska du se det som något positivt. Här gäller det att verkligen vara glad att dina barn utför en sport istället för att springa runt och hitta på andra saker som inte är lika positivt.

I dagens samhälle kan ett sportintresse rädda dina barn från mycket annat som kunde ha hänt om detta intresse inte hade funnits. Det finns på tok för många problem i samhället, och detta försöker alla sportklubbar aktivt vara med att motverka. Här gäller det också att du som förälder är positiv till de sporter som dina barn kan skapa och bygga upp ett intresse för. Det är också något som kommer att bidra till en bättre kondition i hela familjen, för vem vill inte kasta ett par bollar på planen tillsammans med sina barn?

Något annat som är mycket viktigt att tänka på när det gäller att vara medverkande som förälder och stötta sina barn inom basket eller någon annan sport är att detta ska ses som en lek. Här ska du inte vara för krävande och verka nedlåtande om de inte vinner en eller flera matcher, utan du ska helt enkelt bara vara där som ett bollplank och ett stöd som förälder. Enklare kan det inte bli och då är det dumt att komplicera det med höga krav. De krav som behövs ställer de på sig själva när den dagen är kommen.